Informatie over teams

AZV heeft momenteel 15 heren - en 5 damesteams. Voor het seizoen 2021-2021 is er nog ruimte meer voor herenteams en damesteams zijn wel welkom. AZV zou graag zijn damesafdeling vergroten om de wissselwerking tussen de teams te kunnen versterken. Voor een aantal teams zijn wij nog wel op zoek naar individuele spelers, ook voor keepers zijn nog verschillende plaatsen beschikbaar.

De contributie bedraagt 1070 euro voor een heel team. Dit betekent bij een team van 8 spelers bijna 135 euro voor een jaar lekker zaalvoetballen.

De wedstrijden lopen tussen begin september en half mei. Meestal speelt men in een poule van 12 teams en heeft dus 11 thuis- en 11 uitwedstrijden. De Amsterdamse ploegen spelen meestal in Sporthallen Zuid, de Amstelveense meest in de Emergohal. Ze duren 50 minuten. Voor de laagste klassen (6e en 7e klasse) worden ze meestal op een vaste, door het team gekozen doordeweekse avond gespeeld. De wedstrijden beginnen niet voor 19 uur, en starten niet later dan 23 uur. De hoger spelende teams kunnen hun thuiswedstrijden spelen op de door hen gekozen dag, maar spelen uit op de avond die hun tegenstander vroeg.

AZV 1 speelt in de derde en AZV 2 in de vijfde klasse.
Omdat AZV niet de beschikking heeft over een eigen sporthal zijn er geen wekelijkse trainingen. Veel teams spelen, als het weer het toelaat, in het weekend wel eens (of regelmatig) waar ergens ruimte is, zoals in het Amsterdamse bos. Wel kan de club op verzoek van een team incidenteel of voor een heel seizoen ondersteunen bij het huren van een gymmzaal in Amsterdam of Amstelveen en daarvoor worden gunstige huurkosten berekend.